The Heat Company Multivärmare

SKU
12401
28 i lager
20 kr

Multivärmare för alla möjliga ändamål. Värm händer eller köldkänslig utrustning, så som kameror. Ger ca 40°C värme i minst 20 timmar!

Multivärmaren är en en mycket användbar värmare. Använd den för att värma dig själv eller för att hålla köldkänslig utrusning varm, så som kamerautrustning. Multivärmaren ger ca 40°C under hela 20 timmar. Värmen uppnås efter 5-10 minuter efter aktiverande.

Aktivering
Öppna förpackningen så att värmaren exponeras för syre.
Efter 5-10 minuter har värmaren uppnått sin fulla temperatur. Har du inte placerat den där du vill ha värme, så gör det nu. Känner du att värmen skulle avta? Se då till att exponera den för syre då syret i luften är katalysatorn som gör att värmaren blir varm.

Innehåll
Vatten, Salt, Vermikulit, Aktivt kol och Järnpulver.
Vermikulit är mjuka lermineraler som genom sin jonbytarkapacitet bidrar avsevärt till markens bördighet. De liknar glimmer i formen och bildar också "flagiga" kristaller. Vermikulit används industriellt i kattsand och jordförbättringsmedel. Det är ett alternativ till asbest och kan användas som buller- och värmeisolering samt brandskydd.
Aktivt kol är en finkornig kol (av 90% kol) med en stor inre yta och med mycket porös struktur. Porerna binds samman med varandra likt svampar. Om du föreställer dig insidan bildligt, så motsvarar storleken på 2 gram aktivt kol ungefär storleken av en fotbollsplan.

Kvalitet
Värmarna uppfyller strikta kvalitetskriterier: ISO 9001 / ISO 9002

Avfallshantering
Värmarna är helt ogiftiga och sorteras efter använding som hushållssopor.

Användning
AKTIVERING: Ingen laddning eller uppkokning behövs. Riv bara isär förpackningen och ta ur värmaren. Den värmer sedan upp sig själv inom några minuter.
STOPPA & ÅTERAKTIVERA: Genom att placera värmaren i en lufttät förpackning kan reaktionen som alstrar värme, stoppas. Värmaren kan sedan återaktiveras vid ett senare tillfälle genom att exponera den för syre igen. Tänk på att effekten vid återaktivering kan vara något begränsad då det är svårt att förvara den i en helt syrefri miljö. Även en tät plastpåse innehåller syremolekyler.

Officiella Referenser
Polisen och försvarsmakten i Österrike använder värmarna från The Heat Company sedan många år tillbaka. Det samma gäller Tyska skidförbundet (DSV), Swiss Ski och Österrikiska skidförbundet (ÖSV).

Mer information
Tillverkare The Heat Company
Produkttyp Multivärmare
Varaktighet (tim) 20
Temperatur °C 40
Självhäftande Nej
Mått (cm) 10 x 13 cm
Vikt (g) 45
Write Your Own Review
För att skriva en egen recension, och för att tjäna loyalitetspoäng när omdömet publiceras, logga in.
Har du inget konto ännu? Skapa ett här.
Läs mer om att tjäna poäng här.