SnigelDesign Sjukvårdsmärke m kardborreband Röd/Vit -09

SKU
30-00888-25-000
7 i lager
50 kr

Rött kors. Baksida i hankardborre. Observera att detta är ett skyddsmärke som endast får användas under krig. Vikt: 5 g Diameter: 6 cm

Röda korset är ett skyddsemblem och utmärker skydd för alla sårade och sjuka samt för civil och militär sjukvård i väpnade konflikter.
Det är förbjudet att angripa fordon, byggnader eller personal som bär emblemen. Skyddsemblemen är skyddad enligt internationell och svensk lag. Att missbruka skyddsemblemen för att exempelvis dölja militär verksamhet är en krigsförbrytelse och ett folkrättsbrott enligt både internationell och svensk lag. Att även i fredstid använda ett rött kors, eller en symbol som liknar det röda korset, i exempelvis reklam eller företagslogotyper är förbjudet.
Staten äger skyddsemblemet Det är staten som äger skyddsemblemet. Det får enbart användas under krig. Några sjukhus och ambulanser, liksom militär sjukvårdsmateriel, har i beredskapssyfte fått regeringens tillstånd redan i fredstid att märkas med det röda korset. Nationella rödakors- och rödahalvmåneföreningar, som Svenska Röda Korset, får också använda det röda korset i fredstid. Beträffande Röda korset så får det enbart använda i deras logotyp tillsammans med namnet Röda Korset. Logotypen visar att den person eller produkt som bär den har anknytning till internationella rödakors- och rödahalvmånerörelsen. Alla nationella rödakors- och rödahalvmåneföreningar har en stödjande och kompletterande funktion till sitt lands regering både i krig och i fred.
Uppdrag att skydda emblemet Röda Korset har ett uppdrag att bistå människor som särskilt skyddas av Genèvekonventio­nerna; sårade och sjuka, krigsfångar och civila. En annan uppgift är att i samarbete med staten skydda skyddsemblemet. Om människor inte respekterar hur emblemen får användas innebär det att skyddet urholkas när det bäst behövs. Därmed riskerar sjukvårdare och annan hjälppersonal i konfliktområden, att utsättas för onödig fara. Är du osäker på hur emblemet får användas eller anmäl om du ser att skyddsemblemet missbrukas. Kontakta emblem@redcross.se

Krokkardborreband på baksidan. Fäster ex. på filtkardborrebandet på väskornas utsida. Vikt: 5 g Diameter: 6 cm

Mer information
Tillverkare SnigelDesign
Produkttyp Märke
Färg Röd/Vit
Symbolmärke Sjukvård
Mått (cm) 6 x 6
Vikt (g) 5
Write Your Own Review
För att skriva en egen recension, och för att tjäna loyalitetspoäng när omdömet publiceras, logga in.
Har du inget konto ännu? Skapa ett här.
Läs mer om att tjäna poäng här.